САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Москва: Изборът на Тръмп е добра новина за руско-американските отношения

Руският президент Владимир Путин също поздрави новоизбрания президент и изрази надежда за подобряване на двустранните отношения между Русия и Съединените щати. Вижте още коментари от Москва в прякото включване на Николай Кръстев, кореспондент на БНР.

от БНТ
12:09, 09.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

В Русия избора за президент на САЩ на Доналд Тръмп беше доста неочакван заради предварителните очаквания, че този пост може да бъде зает от Хилари Клинтън.

Но президентът Путин доста бързо честити победата на Тръмп, изпращайки му поздравителна телеграма, в която изразява надежда за по-скорошното подобряване и преодоляване на кризата в руско американските отношения.

Депутатите от думата порсрещнаха с аплодисменти новината за победата на Тръмп. Депутатът от Комитета по международните въпроси Вячеслав Никанов каза, че новината, че Хилари Клинтън е признала загубата си, е добра новина за руско-американските отношения. Същевременно лидерът на парламентарната формация "Справедлива Русия" Сергей Миронов казва, че разчита, че с с идването на власт на Тръмп в руско-американските отношения се отваря нова страница. Това е изборът на американците и Русия ще работи с този президент, който бъде избран, каза той. Миронов обаче си отвори вратичка, че едно нещо, е когато се води предизборната надпревара, а съвсем друго, когато вече някой бъде избран за президент на САЩ, припомняйки, че Тръмп няма лична неприязън към Путин.

Вижте още от коментарите от Москва във видеото:

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Опашки от желаещи да сключат брак в Пловдив
Опашки от желаещи да сключат брак в Пловдив
​От нашите пратеници: Всички в щата Ню Йорк са изненадани от изборите
​От нашите пратеници: Всички в щата Ню Йорк са изненадани от изборите