САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

МС ще одобри републиканските пътища, за които ще се събира винетна такса

На утрешното редовно заседание на правителството се очаква то да приеме Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, и да определи съоръжение, за което се събира такса по Закона за пътищата за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища, съобщи пресслужбата на кабинета.

от БТА
18:00, 26.12.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
одобри републиканските пътища събира винетна такса

Министрите ще приемат актуализирани списъци със защитените от държавата специалности от професии и със специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда за учебната 2019/2020 г.

Очаква се кабинетът да приеме Национален план от инициативи за отбелязване на 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на организацията на Северноатлантическия договор. В дневния ред на заседанието на правителството са и промени в Постановление 85 на Министерския съвет от 2007 г. за координация по въпросите на Европейския съюз.

Кабинетът ще одобри проект на Закон за защита на търговската тайна, както и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта.

Министрите ще одобрят проект на Споразумение между правителствата на България и Гърция за регламентиране на железопътния трансграничен трафик и ще приемат Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018-2020 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Скопие пред сериозна опасност от епидемия от морбили
Скопие пред сериозна опасност от епидемия от морбили
Около 30 души са леко ранени при земетресението в Сицилия
Около 30 души са леко ранени при земетресението в Сицилия