НОВИНИ

Стабилно е състоянието на мъжа, нападнат от мечка в смолянско

55-годишен мъж от смолянското село Люлка оцеля, след като беше нападнат от мечка. Той е настанен в болницата в Смолян с тежки разкъсни рани по ръката и днес беше опериран. Няма опасност за живота му.

Стабилно е състоянието на мъжа, нападнат от мечка в смолянско
bnt avatar logo
от БНТ
14:19, 17.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

От екоинспекцията в Смолян съобщиха, че са предприети мерки, но на този етап не се обмисля да се иска разрешително за отстрел, защото става въпрос за майка с малко мече.

Панайот Парев бил за гъби в гората и вече се прибирал към селото, когато застанал на пътя на мечката.

Панайот Парев - пострадал от мечка: Тъкмо излизам на едно завойче и тя на 15 метра до мене така, изрева и веднага към мен, атакува, ма за три секунди, четири беше при мен. Яз си подадах ръката, хапна ме, ама с такава сила, събори ме и падна под брега, защото пътечката е малка.

Мечката е разкъсала ръката на Панайот почти до костта, следи от ноктите й има и по гърба му. Той успял да се добере до селото, откъдето е подаден сигналът до телефон 112. Това е първото нападение на мечка върху човек в района. Хората в Люлка и съседното село Сивино се страхуват, но не смятат, че мечката е стръвница.

Асан Даракчиев - кмет на с. Сивино: Тя щото е била с малко мече, затова е нападнала, иначе не е страшно.

От екоинспекцията в Смолян вече са предприели мерки, групата за бързо реагиране е обходила района, заложени са и фотокапани. Засега обаче няма да се иска разрешение за отстрел, защото става въпрос за майка с малко мече и няма други прояви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подводните съкровища на Цезарея
Подводните съкровища на Цезарея
Хашим Тачи поиска от папа Франциск да признае Косово
Хашим Тачи поиска от папа Франциск да признае Косово