НОВИНИ

На улицaта в Белград живеят около 1500 мигранти

Въпреки студеното време около 1500 мигранти в Сърбия, които се намират на открито и бяха поканени от Комисариата за бежанците да се настанят в примените центрове в навечерието на ледената вълна, отказват предложението, предаде сръбската държавна телевизия.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:45, 07.01.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
улицaта белград живеят около 1500 мигранти

В Сърбия има пет постоянни приемни центъра и 14 временни с общ капацитет около 6000 легла. Полицията веднага издава документи на мигрантите и ги насочва към центровете, в които още има свободни места.

Според Иван Мишкович от Комисариата отказът често се обуславя от някакви опасения на бежанците, освен това мнозина очакват контакт с трафикантите, които ги превозват в страните от ЕС. Въпреки всичко властите не обмислят вариант за насилствено преместване на мигрантите от парковете и улиците в приемните центрове.В Белград дори са създали зона с безплатен безжичен интернет на териториите, където се събират бежанци.

Мигрантите се събират в центъра на Белград, като най-много са в парковете, близки до автогарата и ж.п. гарата. Тези дни бе разтурен мигрантски лагер в парка пред Икономичмеския факултет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Смолян връчи плакет на Валя Балканска
Кметът на Смолян връчи плакет на Валя Балканска
Кибератака срещу Балтийската осведомителна агенция
Кибератака срещу Балтийската осведомителна агенция