НОВИНИ

Напрежение в онкоцентъра в Пловдив

Напрежение и притеснение сред лекари и пациенти в комплексния онкологичен център в Пловдив. Заради скандала със сгрешени диагнози и ненужни операции работния график на медиците е нарушен. Проверките в здрвното заведение продължават. Днес пациенти се обявиха в защита на своите лекуващи лекари и остро изразиха огорчението си от анонимните сигнали за злоупотреби.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
15:49, 04.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Последната година и половина от дейността на Комплексния онкологичен център в Пловдив е обект на проверка. Според резултатите, всички изисквания и медицински стандарти за лечение са спазени.

д-р Красимир Вальов - управител на Комплексен онкологичен център-Пловдив: За три от пациентките комисията изиска допълнителна външна патохистолична експертиза, за което сме ангажирали национален консултант по клинична патология и чакаме резултатите от това експертно мнение.

За конкретния случай с пациентката, на която е направена мастектомия лекарите обясниха, че става въпрос за изключително рядък доброкачествен тумор. Той имитира злокачествения, но това може да се разбере едва след операцията.

д-р Евгени Динев: Слава Богу, нали не е струвало на някой живота това хистологично несъответствие, което се раздува сега и стои в основата на проблема с 20 процента истина.

Според пациенти, скандала в комплексния онкологичен център е породен от корпоративни интереси.

Росица Шуменова - пациент: Това е атака срещу най добрите лекари от частните безбройни болници в София и Пловдив.

Димитринка Илиева - пациент: Какво ще правим ние ако този център го няма, на коя врата ще почукаме, кой ще ни лекува, кой ще ни защити.

Пловдивската прокуратура извършва цялостна проверка на дейността на Комплексния онкологичен център. Обвинението събира данни не само по подадените сигнали, но и за работата на екипите във всички отделения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стинг ще пее на откриването на парижката зала Батаклан
Стинг ще пее на откриването на парижката зала "Батаклан"
Графикът за излизане на Великобритания от ЕС е в ръцете на британските власти
Графикът за излизане на Великобритания от ЕС е в ръцете на британските власти