НОВИНИ

Хората в щата Тексас се борят с щетите от бурята Имелда

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Тексас, където в момента бушува тропическата буря Имелда. Стихията остави десетки хиляди домакинства без ток и отне най-малко един човешки живот.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:29, 20.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света
хората щата тексас борят щетите бурята имелда

Близо денонощие в Тексас дъждът не спира да вали. Тропическата буря Имелда стана причина за наводнения на много места в щата, властите обявиха извънредно положение в 13 области. Пороите оставиха под вода цели квартали, улиците се превърнаха в реки, а хиляди хора са евакуирани.

Браян Халторн, шериф на окръг Чеймбърс: Най-страшно беше между полунощ и 3 сутринта, когато водата по улиците беше толкова много, че само с вископроходим автомобил беше възможно да се придвижиш. Линейките и пожарните автомобили на практика не могат да достигат до нуждаещите се хора. Опасно е, защото наводненията прииждат внезапно.

Всички полети на летището в Хюстън бяха отменени, затворени са училища и държавни учреждения. Близо 40 000 души са без ток.

Очаква се бурята Имелда да се задържи и през следващия ден. Преди две години друг ураган - Харви нанесе щети за милиарди долари и отне живота на десетки хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер е склонен на отстъпки по развода с Великобритания
Юнкер е склонен на отстъпки по развода с Великобритания
Изслушват премиера Борисов в НС в рамките на петъчния контрол
Изслушват премиера Борисов в НС в рамките на петъчния контрол