НОВИНИ

Най-малко 2500 служители на "Хийтроу" са готови да протестират

Продължават преговорите между ръководството на летище Хийтроу и синдикатите, в опит да се отмени планираната за утре и вторник стачка. Най-малко 2500 служители са заявили готовност да протестират, след като летищните власти не изпълниха исканията им за увеличение на заплатите. До момента са отменени 177 полета от и за Лондон, сред тях няма такива до България.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:55, 04.08.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Най-натовареното летище във Великобритания, в най-натоварения период от годината - "Хийтроу" е изправен пред заплахата да не може да обслужи поне 80 хиляди пътници, ако синдикатите решат да стачкуват в понеделник и вторник. Това означава, че един на всеки 7 полета няма да се състои.

Причина за планираните протести, е провал на преговорите между най-големия профсъюз "Юнайт" и летищната управа. Работниците настояват за по-високи заплати, но над 80% от тях са отхвърлили предложението за увеличение с около 4 паунда на час. Очаква се да стачкуват служители по сигурността, пожарникари и инженери. За стачни действия предупреждават и британски пилоти.

Част от авиокомпаниите са пренасочили полетите си към други лондонски летища. Други предлагат на засегнатите пътници билети за друга дата. Очаква се размерът на компенсациите, които летището ще трябва да плати, да е близо 3 млн. паунда.

Препоръчва се на пътниците да пристигат на летището поне 3 часа по-рано заради очакваните дълги опашки, както и да следят на сайта на Хийтроу дали полетът им е отменен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре се очакват затруднения на трафика между Сливен и Ямбол заради блокадата
Утре се очакват затруднения на трафика между Сливен и Ямбол заради блокадата
Литургия в изплуващата църква в Жребчево
Литургия в "изплуващата" църква в Жребчево