НОВИНИ

​Най-ниските температури през юли ще бъдат 12°-17°, а най-високите - 34°-39°

Най-ниските температури през юли у нас ще бъдат между 12 и 17 градуса, а най-високите - между 34 и 39 градуса, съобщи Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. По думите му, през юли се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 22 и 26 градуса, за високите полета - между 18 и 21 градуса, а за планините - между 6 и 13 градуса.

bnt avatar logo
от БТА
09:37, 30.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
​Най-ниските температури през юли ще бъдат 12°-17°, а най-високите - 34°-39°

През първото десетдневие от юли въздушната маса над страната ще е неустойчива. Въздушният пренос ще е от североизток. Слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни дни около 2-4 юли и 8-9 юли валежите ще бъдат значителни. Възможни са градушки. Относително стабилизиране на атмосферата се очаква към 5-6 юли.

През второто десетдневие температурите ще бъдат относително по-ниски. Най-голяма вероятност за преминаване на студени атмосферни фронтове и условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни превалявания и гръмотевици има около 12, 17 и 20 юли.

През повечето дни от третото десетдневие въздушната маса над страната ще е устойчива. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат и ще бъде горещо. Около 23 юли и в края на месеца има вероятност за преминаване на атмосферни смущения, като на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и с усилване на вятъра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавен фонд Земеделие преведе близо 10,5 милиона лева на земеделски стопани
Държавен фонд "Земеделие" преведе близо 10,5 милиона лева на земеделски стопани
Световният хит Джулай морнинг отново ще огласи скалите на Камен бряг
Световният хит "Джулай морнинг" отново ще огласи скалите на Камен бряг