НОВИНИ

Найджъл Фараж се подигра на премиера Тереза Мей

Агитиралият за Брекзита Найджъл Фараж, който според новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп би бил прекрасен посланик във Вашингтон, се подигра с британската премиерка Тереза Мей, организирайки пародия на посланически прием, включващ шампанско и шоколад.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:20, 24.11.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света
найджъл фараж подигра премиера тереза мей

Тази седмица правителството на Мей отхвърли предложението на Тръмп да назначи Фараж за посланик и заяви, че посланическото място във Вашингтон е заето.

На парти в лондонския хотел "Риц" обаче Фараж беше приветстван от своите спонсори, преди да предложи на гостите си пирамиди от бонбони "Фереро Роше". Изборът му е шеговит намек за телевизионна реклама с посланически прием, която представя обвитите в златен станиол деликатеси като предпочитани от дипломатите, отбелязва Ройтерс.

Фараж приветства "политическата революция", довела до Брекзита и до избирането на Тръмп. Британският политик обяви подкрепата си за него преди победата.

"За присъстващите, които не са особено доволни от случилото се през 2016 г., имам някои наистина лоши новини: догодина ще стане далеч по-зле", заяви Фараж пред гостите си от стълбището на "Риц". Той се оплака, че Великобритания все още е управлявана "от класата на професионалните политици" и заяви, че очаква нов голям трус в британската политика, може би на следващите избори.

Фараж обяви пред Си Ен Ен, че иска по-близки отношения със САЩ и е готов да действа като посредник за подобряване на отношенията между Вашингтон и Лондон. Той заяви, че е готов да се премести в САЩ, ако британското правителство реши да последва предложението на Тръмп.
В отговор на въпрос на медиите за амбициите на Фараж да стане посланик на Великобритания британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че ако има нужда от съвета на лидера на Партията за независимост на обединеното кралство, има телефонния му номер. "Кажете му да не чака със затаен дъх", добави министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение разтърси Салвадор, има предупреждение за цунами
Силно земетресение разтърси Салвадор, има предупреждение за цунами
Събарят незаконни постройки край джамията Абу Бекир
Събарят незаконни постройки край джамията Абу Бекир