НОВИНИ

Нехайно отношение към неработещи ескалатори в метрото

Повече от половин година подвижните пътеки към метростанция "Софийски университет" не работят. Част от ескалаторите свързващи Линия 1 с Линия 2 в метростанция "Сердика" също бяха повредени за близо седмица.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
19:23, 20.01.2017
5176
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

По ескалаторите на Линия 1 и Линия 2 на метростанция "Сердика" минават 80 000 души на ден. В едната посока ескалаторът не работи 4 дни, а в другата - цяла седмица.

Според софийския "Метрополитен", повредите се отстраняват в рамките на един ден

Иван Видолов - сектор "Асансьори и ескалатори", "Метрополитен" ЕАД: "Ремонтът беше неотложен и авариен. Мисля, че го приключихме в рамките на 5 дни изцяло. Спирането беше по-дълъг период от време, понеже трябваше да се обслужи и другият ескалатор".
;

Пътниците в софийското метро коментираха, че авариите по ескалаторите са чести и повечето от тях се отстраняват доста по-дълго, какъвто е случаят с метростанция "Лъвов мост".

Над месец не функционира и ескалаторът в метростанция "Софийски университет". Подвижните пътеки от "Орлов мост" към метростанция "Софийски университет" не работят от юли месец миналата година.

Иван Видолов - сектор "Асансьори и ескалатори", "Метрополитен" ЕАД: "Съораженията там са уникални. Направени са специално за това място, за да свържат Лъч 1 и бъдещия Лъч 3, и трябва да се изработят частите в завода производител".

Причината за 6-месечното отлагане на ремонта е процедурата по обявяване на обществена поръчка, която забавя поръчването и изработването на резервните части. Очаква се повредата да бъде отстранена до месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобяват варненска фирма за непочистен сняг
Глобяват варненска фирма за непочистен сняг
В Пловдив пропищяха от високи сметки за ток
В Пловдив пропищяха от високи сметки за ток