Нигяр Джафер: Всеки ден сме свидетели на разпад, особено в малката коалиция

В студиото на "Още от деня" доктор Нигяр Джафер - заместник-председател на НС от ДПС коментира, че предстои да се види как ще се стече кризата малката управляваща коалиция на "Обединени патриоти" и ДПС да вземе решение дали би подкрепило ГЕРБ, в случай на промени в правителството.

от БНТ
18:47, 24.07.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Във връзка с разрива в малката коалиция на "Обединени патриоти", чийто коалиционен съвет днес продължи едва две минути, Джафер коментира:

"Управляващите устойчиво продължават да внушават неустойчивост с действията си. Всеки ден сме свиделите на разпад, особено в т.нар. малка коалиция."
;

Джафер изтъкна, че дори по важни за България теми като сделката за закупуване на изтребителите F-16 управляващите не са успели да намерят общ език.

Тя заяви, че предстои да видим развитието на кризата в малката коалиция в управлението, за да може да се даде отговор на въпроса, дали ДПС би подкрепяло ГЕРБ.

"Нека да изчакаме развитието на тази ситуация, за да видим дали наистина има такава криза в управлението на държавата, за която се предполага, че започва."

Тя каза още, че ДПС от самото начало е подкрепяло машинното гласуване да остане на парламентарните избори, а на въпроса дали те са убедили ГЕРБ по темата, тя отговори "няма нищо лошо да смятате, че е така"

Относно критиката на Корнелия Нинова, че ГЕРБ и ДПС са сключили сделка - ГЕРБ да подкрепят машинния вот, а ДПС - изтребителите, Джафар заяви:

"Не е необходимо зад всяко решение тя да вижда задкулисие и намеса на ДПС. Факт е, че днес гласувахме с тях за машинното гласуване. Тук сме в коалиция с тях."

За изтичането на данните от НАП от ДПС очакват институциите да разкрият кой носи отговорност и кой е извършителят.

"Трябва да се направи много сериозно разследване, включително на поръчителите. В крайна сметка каква е целта - да се направят смешни институциите, държавата, да се пробие информационната база данни на една сериозна институция като НАП или има други задачи и цели? Предстои това да бъде разкрито, надявам се да се случи."

Доктор Джафер поздрави министър Ананиев, че най-после са предложени стъпки за демонополизация на НЗОК, но за да се осъществи тя, трябват още много стъпки.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Косовският премиер на отговори на въпросите пред съда в Хага
Косовският премиер на отговори на въпросите пред съда в Хага
Иран е готов на преговори с Великобритания
Иран е готов на преговори с Великобритания