НОВИНИ

Нигяр Джафер: Всеки ден сме свидетели на разпад, особено в малката коалиция

В студиото на "Още от деня" доктор Нигяр Джафер - заместник-председател на НС от ДПС коментира, че предстои да се види как ще се стече кризата малката управляваща коалиция на "Обединени патриоти" и ДПС да вземе решение дали би подкрепило ГЕРБ, в случай на промени в правителството.

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 24.07.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Във връзка с разрива в малката коалиция на "Обединени патриоти", чийто коалиционен съвет днес продължи едва две минути, Джафер коментира:

"Управляващите устойчиво продължават да внушават неустойчивост с действията си. Всеки ден сме свиделите на разпад, особено в т.нар. малка коалиция."
;

Джафер изтъкна, че дори по важни за България теми като сделката за закупуване на изтребителите F-16 управляващите не са успели да намерят общ език.

Тя заяви, че предстои да видим развитието на кризата в малката коалиция в управлението, за да може да се даде отговор на въпроса, дали ДПС би подкрепяло ГЕРБ.

"Нека да изчакаме развитието на тази ситуация, за да видим дали наистина има такава криза в управлението на държавата, за която се предполага, че започва."

Тя каза още, че ДПС от самото начало е подкрепяло машинното гласуване да остане на парламентарните избори, а на въпроса дали те са убедили ГЕРБ по темата, тя отговори "няма нищо лошо да смятате, че е така"

Относно критиката на Корнелия Нинова, че ГЕРБ и ДПС са сключили сделка - ГЕРБ да подкрепят машинния вот, а ДПС - изтребителите, Джафар заяви:

"Не е необходимо зад всяко решение тя да вижда задкулисие и намеса на ДПС. Факт е, че днес гласувахме с тях за машинното гласуване. Тук сме в коалиция с тях."

За изтичането на данните от НАП от ДПС очакват институциите да разкрият кой носи отговорност и кой е извършителят.

"Трябва да се направи много сериозно разследване, включително на поръчителите. В крайна сметка каква е целта - да се направят смешни институциите, държавата, да се пробие информационната база данни на една сериозна институция като НАП или има други задачи и цели? Предстои това да бъде разкрито, надявам се да се случи."

Доктор Джафер поздрави министър Ананиев, че най-после са предложени стъпки за демонополизация на НЗОК, но за да се осъществи тя, трябват още много стъпки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Косовският премиер на отговори на въпросите пред съда в Хага
Косовският премиер на отговори на въпросите пред съда в Хага
Иран е готов на преговори с Великобритания
Иран е готов на преговори с Великобритания