НОВИНИ

Нов пробив в сигурността на Фейсбук

Паролите на милиони Фейсбук потребители са били достъпни за около 20 000 служители на компанията, съобщава Би Би Си. Брайън Кребс, който се занимава с проучване на сигурността съобщи за този пробив в сигурността, като е възможно да са засегнати паролите на около 600 милиона потребители, като е възможно това да е започнало още през 2012 г.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:30, 21.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
нов пробив сигурността фейсбук

В изявление от Фейсбук казват, че оправят „глич”, заради който паролите са се споделяли на вътрешната мрежа на компанията. Кребс казва, че източник от Фейсбук е му разказал за "пропуски в сигурността", които позволяват на разработчиците да създават приложения, които записват и съхраняват паролите, без да ги криптират.

Инженер Скот Ренфро от Фейсбук заяви, че вътрешно разследване е показало, че няма никакви „признаци на злоупотреба”. В официално съобщение от компанията казват, че са разбрали за проблема през януари, като част от рутина проверка на сигурността. Разследването е показало, че повечето от засегнатите потребители са използвали Facebook lite, който се използва в държави, където интернетът е слаб.

„Ние ще уведомим стотици милионите потребители на Facebook lite и десетки милионите на Фейсбук и Инстаграм”, заявиха от компанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брекзит на 12 април, ако Великобритания не одобри сделката на Мей
Брекзит на 12 април, ако Великобритания не одобри сделката на Мей
Катерина Хапсали представи новата си книга Сливовиц
Катерина Хапсали представи новата си книга "Сливовиц"