НОВИНИ

Новата седмица започва със слънце, след това предстои сериозно застудяване

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В източните райони около обяд облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, в източните райони - до 6 градуса, максималните - между 13 и 18 градуса.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
09:03, 12.11.2018
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
новата седмица започва слънце предстои сериозно застудяване

По Черноморието ще има разкъсана, често значителна облачност. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите в източните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.


През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в Югозападна България, където ще остане предимно слънчево, до 18°-19°.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите. В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места, главно през първия ден, ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над западните райони. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1° и 4°, максимални – между 6° и 11°.

През нощта срещу събота и в събота облачността ще се разкъсва и намалява, над Западна и Централна България до слънчево. Сутрешните температури ще са още малко по-ниски, а дневните слабо ще се повишат. В неделя, с усилване на вятъра, в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще започне ново застудяване. Облачността бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Българка в клип за реклама на Лондон
​Българка в клип за реклама на Лондон
Напрежение по границата между Израел и Ивицата Газа
Напрежение по границата между Израел и Ивицата Газа