НОВИНИ

НС прие допълнително възнаграждение за магистрати в спецпрокуратури и съдилища

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за съдебната власт, които дават възможност за допълнителни възнаграждения на магистратите от специализираните съд и прокуратура. Според текстовете, те ще могат да получават допълнително материално стимулиране на всеки три месеца, в размер не по-голям от 6 основни месечни заплати годишно. Точният размер на сумите ще се определя по утвърдени правила от Висшия съдебен съвет, в зависимост от постигнатите резултати. От ляво заявиха, че това ще създаде несправедливост и ще доведе до демотивация на останалите магистрати.

Надежда Василева
от Надежда Василева
10:22, 13.10.2017
Чете се за: 00:14 мин.
У нас
Филип Попов - БСП за България: Тук ще се получи вътрешна конкуренция, която ще доведе до бързане. Не Дай си Боже критерий да бъдат и осъдителните присъди.
Данаил Кирилов - председател на Комисията по правни въпроси в НС, ГЕРБ . Това допълнително възнаграждение не става на калпак, а по правила за индивидуална оценка от ВСС. За да няма ревност, между първо и второ четене ще прецизираме най-доброто решение, но това е обезщетение за двойна работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затлъстяването в САЩ расте застрашително
Затлъстяването в САЩ расте застрашително
Парламентът с извънредно заседание в деня на КСНС
Парламентът с извънредно заседание в деня на КСНС