НОВИНИ

Обновяват градската среда в Благоевград с 13 милиона лева

Представиха проекта за обновяване на градската среда в Благоевград на стойност над 13 милиона лева. Предвижда се да се модернизира един от големите площади пред сградата на общинската администрация, както и благоустрояването на квартал “Освобождение” в областния център. Жилищният комплекс е най-новият в града, а досега там улиците бяха без асфалт.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
17:50, 12.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В квартал “Освобождение” изграждането на пътната инфраструктура се бави вече тринайсет години. Там живеят предимно млади семейства. Хората разказаха и за друг проблем- липсва трафопост. Заради това са ползвали промишлен ток за битови нужди, за който са плащали по-скъпо.

Стойчо Чимев
“От 7 години бяхме на промишлен ток. При положение, че има становища, имаме акт 16, но седем години плащаме промишлен ток. Не считам за нормално да се плащат данъци от седем години и да няма път.”

От Електроразпределителното дружество за Югозападна България казаха, че вече са започнали изграждането на трафопост. На 6 улици в квартал “Освобождение” ще бъде подменена водопроводната мрежа, ще се изградят пътна настилка и тротоари.

Янко Янков, зам.-кмет по строителство и сигурност в Община Благоевград:
“Мястото за живеене е в непосредствена близост до Югозападния университет и болничните заведения на Благоевград. Ето защо неговото благоустрояване е крайно наложително, тъй като ще осигури добра транспортна обвързаност с централна градска част, както и нормалното и безопасното движение на живеещите в района.”

С европейските средства ще се изградят алеи за колоездачи в широкия център на града. Ще бъде направен и ремонт на улица “Марица”, за да се облекчи трафика в района. Дейностите по проекта за обновена градска среда трябва да приключат до две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици нови лица за първи път попадат във френския парламент
Стотици нови лица за първи път попадат във френския парламент
Над 2300 украинци вече са пътували безвизово в Европейския съюз
Над 2300 украинци вече са пътували безвизово в Европейския съюз