НОВИНИ

Официално поискахме от Брюксел 160 млн. евро за справяне с мигрантите

България изпрати на ЕК официално искане за предоставяне на спешна финансова помощ за овладяване на миграционния натиск. Пет проекта на обща стойност 160 милиона евро изпрати МВР на 15 септември до Европейската комисия с искане за финансиране по Механизма за спешна помощ от фонд „Вътрешна сигурност“ и фонд „Убежище, миграция и интеграция“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:51, 16.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
официално поискахме брюксел 160 млн евро справяне мигрантите

Проектите са насочени към обновяване на техническото оборудване, използвано за осъществяване на граничен контрол на българските външни граници; разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизиране на комуникационните и информационни системи по външните граници на България; укрепване на националния капацитет на Република България в областта на убежището и миграцията, заявиха от МВР.

Исканото финансиране по фонд „Вътрешна сигурност“ е за предоставяне на специализирано оборудване и превозни средства за засилване на капацитета за наблюдение и извършване на проверки на външните граници, както и за модернизиране на съществуващите комуникационни и информационни системи.

Мерките, предвидени за финансиране по фонд „Убежище, миграция и интеграция“, са насочени за центровете за временно настаняване и предоставяне на услуги, свързани с осигуряване на основните нужди на лица, търсещи международна закрила, както и подпомагане на доброволното връщане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов разговаря с Ангела Меркел в Братислава
Бойко Борисов разговаря с Ангела Меркел в Братислава
9 души са ранени при газова експлозия в Дижон
9 души са ранени при газова експлозия в Дижон