НОВИНИ

Опасност от лавини и наводнения в Алпите

Зимното време държи здраво в плен алпийските региони. Хората в германската провинция Бавария и в Австрия се борят със силни снеговалежи. Лавинната опасност остава висока. В по-ниските части реките излизат от коритата си. Федералната полиция в Германия изпраща 230 служители на помощ в най-засегнатите места. 180 улици в Австрия са затворени.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
18:18, 14.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Когато природната стихия развихря унищожителните си сили, това плаши хората и същевременно впечатлява. Високо в планината местните са се научили да живеят с лавините и въпреки това те ги изненадват.

Тази сутрин в Бавария снежни маси се свлякоха до хотел в скикурорта Балдешванг. Няма пострадали, но фронтът на лавината от 300 метра блокира прозорците и сняг нахлу в сградата.

Хорст Зеехофер, вътрешен министър на Германия: Важно е да получим впечатления на място за бедствието, за да извадим правилните поуки за бъдещето, доколкото това е в наши ръце.

В австрийските провинции Тирол и Форалберг през нощта наваля нов сняг от 65 до 100 см. 17 000 души са изолирани от околния свят.

Лавнинната опасност е повишена, в сравнение с почивните дни. Трима германски скиори загубиха живота си, защото са се спускали по необработени склонове. Друг, който почиствал покрива на сградата, в която живее е бил затрупан от снежните маси и починал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Между 21 и 31 януари ще стане ясно дали ще приемат пакета „Мобилност“
Между 21 и 31 януари ще стане ясно дали ще приемат пакета „Мобилност“
Трима души бяха задържани за унищожаването на дюните до къмпинг „Смокиня“
Трима души бяха задържани за унищожаването на дюните до къмпинг „Смокиня“