НОВИНИ

Операция в публичен дом в Берлин

Полиция нахлу в най-големия публичен дом в германската столица по подозрение за незаконна дейност, експлоатация и търговия с хора. Стотици полицаи и данъчни инспектори участваха в операцията, а властите направиха паралел с престъпната дейност на един от най-известните в света гангстери - Ал Капоне. Последните информации по темата от Германия предава колегата Емилиян Лилов от Дойче веле.

bnt avatar logo
от Емилиян Лилов
18:23, 15.04.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Претърсеният публичен дом е кръстен на древногръцката богиня на лова и плодородието Артемида и е не само един от най-големите в Германия, но и предлагащ услуги на изискана елитна публика. Той работи от 2005 година, а на сайта си в интернет се рекламира като нудистки сауна и уелнес-клуб.

По-миналата вечер в него са нахлули полицаи, данъчни инспектори и представители на прокуратурата. В операцията са участвали общо 900 служители. Претърсени са и няколко жилища в Берлин и Вюрцбург, провинция Бавария, където живеел един от двамата съдържатели на публичния дом. Задържани са 6 човека, от които четири са жени. Около сто души са били разпитани - проститутки и клиенти на дома.

Разследването е за организирана престъпна дейност, експлоатация на хора и използване на принуда. Водещият прокурор Андреас Бем дори направи паралел с престъпната дейност един от най-известните гангстери в света - Ал Капоне. "Жените са били експлоатирани и държани в подчинение и страх", заяви още Бем.

Друг представител на обвинението потвърди, че е замесена и нашумялата рокерска банда "Хелс Ейнджълс" - най-малко една от проститутките в дома е обслужвала членовете на бандата. Жена е свидетелствала, че е била малтретирана толкова жестоко, че е решила да се обърне за помощ към полицията.

Собствениците на публичния дом са разследвани за това, че са спестили социални осигуровки за 17,5 млн. евро, и че са укрили най-малко 6 милиона евро от данъци. Органите работят по случая от миналата година. Германските медии пишат, че публичният дом може да бъде затворен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другите новини
Другите новини
Специалният ни пратеник в Скопие: Очаква се масово присъствие на протеста
Специалният ни пратеник в Скопие: Очаква се масово присъствие на протеста