НОВИНИ

Основен булевард в Пловдив става зона за отдих

В Пловдив затвориха за движение завинаги част от булевард „Княгиня Мария Луиза". Провеждат се проучвателни дейности на Голямата раннохристиянска базилика на Филипопол. Отсечката свързва две основни пътни артерии в града и се очаква това да създаде хаос и за шофьори, и за пешеходци.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
16:39, 11.07.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
основен булевард пловдив става зона отдих

Точно по обяд отсечката между булевард „Княгиня Мария Луиза" и „Цар Борис Трети Обединител" пред Католическата църква беше затворена завинаги. Шофьорите останаха изненадани.

Йордан Тосков: Това значи много лошо тогава. А откъде ще се минава?!

Алтернатива за преминаване на шофьорите е през улица „Капитан Райчо" и улица „Митропилит Панарет" към булевард „Шести септември". И двете отсечки обаче са изключително натоварени.

Йордан Тосков: Там стават много големи задръствания. Там през онези тесни улици през къде? Като затворят - там пък съвсем не може да се мине. Няма изход от онзи край.

Анатоли Пенчев: Да има пешеходна зона. Защо навсякъде да има автомобили?!

Идеята на общината е затворената отсечка да стане пешеходна зона. Там ще бъдат експонирани разкопките на Голямата раннохристиянска базилика.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: През миналата седмица излезнаха 4-5, а може би и повече големи колони, което е огромна радост за всички нас, тъй като те ще дадат възможност после при възстановяването на обекта да използваме повече автентичен материал и да добием повече представа как е изглеждала епископската базилика на Филипопол.

Предвижда се пътното платно между Католическата църква и Голямата базилика, известно сред пловдивчани като "Ухото" да се превърне в зона за отдих.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция преживява футболната загуба от Португалия
Франция преживява футболната загуба от Португалия
​Над 10 хиляди декара сухи треви горят край Пловдив
​Над 10 хиляди декара сухи треви горят край Пловдив