НОВИНИ

От нашия пратеник в Берлин: Меркел ще продължи досегашната си политика

Германците определиха кой ще влезе в Бундестага. Ангела Меркел заяви, че поема отговорността от резултатите и ще продължи да управлява държавата. Тя каза, че ще продължи своята политика. Социалдемократите пък обявиха, че ще останат опозиция. Това каза специалният ни пратеник в Берлин Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:05, 24.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Изборният ден в Берлин започна с дъжд и със затворени улици по 42-километровото трасе на традиционния маратон. В германската столица отвориха над 1500 секции. Избирателите в Берлин не се съмняват в победата на Меркел и това че тя ще остане да управлява още един мандат. Въпросът е в каква коалиция.

Герд: "Надявам се социалдемократите да отидат в опозиция и тогава ще имаме коалиция Ямайка. Това няма да е моята коалиция, но не е и краят на света".
;

Въпреки икономическия подем в Германия през последните години, сегашната голяма коалиция не се радва на особена подкрепа. Хората искат промяна.

Михаел: "Мисля, че в политически план имаме застой с голямата коалиция, затова се нуждаем от промяна. Имаме нужда от ново правителство заедно по-малките партии, което да се занимава повече с опазването на климата".

Алтернатива за Германия има шанс за първи път да постигне сериозен успех и на национално ниво. Българката Венета живее от 20 години в Германия и също гласува в изборите. Успехът за Алтернативата според нея се дължи на неразбиране и страх от непознатото.

Венета: "Да се гласува за Алтерватива за Германия е точно този страх от чуждото и непознатото, от чуждите хора и тяхната религия".

Как политиците в Германия ще разчетат гласовете хората и какво управление ще им предложат - ще видим през следващите месеци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Андреев: Германците гласуваха за стабилност
Александър Андреев: Германците гласуваха за стабилност
Германските социалдемократи: Оставаме в опозиция
Германските социалдемократи: Оставаме в опозиция