НОВИНИ

Отстранени са голяма част от авариите, предизвикани от обилните дъждове в София

Вече е преасфалтиран участъкът от булевард "Черни връх" в София, който се напука при вчерашната буря. Повече от 60 бяха сигналите за нанесени щети от проливния дъжд.

bnt avatar logo
от Тереза Ставрева
17:25, 08.08.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
отстранени голяма част авариите предизвикани обилните дъждове софия

Запушени шахти и просмукалата се под асфалта вода са основните причини за напукването на настилката на бул. "Черни връх", смятат от Столичната община.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: За много кратко време падна много сериозен дъжд и буквално свлече цели земни маси и наноси.

Булевард "Черни връх" беше цялостно ремонтиран преди по-малко от две години. Ремонтът тук струваше на Столичната община 13 млн. лева. Успокоението сега е, че аварията сега няма да бъде за сметка на общината.

Йорданка Фандъкова: Въпреки че причината е в тази авария, изпълнителят на обекта на "Метрополитен" пое ангажимента за собствена сметка да отстрани дефектите, защото обектът е в рамките на гаранционния срок.

Проблемът с канализацията на южните квартали, обаче излиза наяве при всеки по-обилен дъжд. Интензивните валежи вчера предизвикаха и други проблеми в района.

Дъждът буквално потопи строителен обект на Столичната община, който прави корекция на коритото на река "Драгалевска", така че тя да поема водата от отливните канали на кварталите в подножието на планината.

Калин Цинцийски: Виждате колко са наносите. Беше скъсана цялата дига. Сега наново я изграждаме вече и с панели, за да стане по-здрава.

От фирмата-изпълнител са категорични, че аварията няма да забави работата им и обектът ще бъде готов в срок. От там допълниха още, че със свързването на Драгалевска река с канализацията на южните квартали ще се избегнат инциденти като този на булевард „Черни връх".


Поправка - 09.08. 2017 г. В репортажа бе грешно съобщено, че отсечката на бул. "Черни връх", където се е напукал асфалта е част от ремонтирания преди две години участък от Столичната община. Въпросната отсечка е част от изграждането на метростанция "Витоша" и за нея отговоря "Метрополитен-София". Тя е била ремонтирана също преди две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти ремонтират хижа Боерица на Витоша
Студенти ремонтират хижа "Боерица" на Витоша
Как да се предпазим от мълнии?
Как да се предпазим от мълнии?