НОВИНИ

Отварят 24 избирателни секции в местата за лишаване от свобода

Двайсет и четири избирателни секции са разкрити в поделенията на Главната дирекция "Изпълнения на наказанията" /ГДИН/, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

отварят избирателни секции местата лишаване свобода
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 24.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

За обезпечаване реда и сигурността при парламентарните избори на 26 март е създадена необходимата организация, посочват от ведомството.

По данни на ГДИН към 24 март 1222 български граждани, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имат право да гласуват. Това са обвиняемите и подсъдимите, които нямат вляза в сила присъда към датата на провеждането на изборите. Според Конституцията всички граждани, с изключение на изтърпяващите наказание "лишаване от свобода" и поставените под запрещение, имат избирателни права.

Избирателни секции са разкрити във всичките 12 затвора в страната и в 12 от арестите. Най-много гласоподаватели има в ареста на столичния бул. "Г. М. Димитров" - 170. Най-малко граждани с право на глас ще отидат до урните в арестите в Сливен и Ямбол - съответно по 12 и 13 души.
Съгласно Изборния кодекс, избирателни секции в местата за лишаване от свобода се разкриват там, където има над 10 души, имащи право на глас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокада на българо-турската граница. Спират се автобуси с турска регистрация
Блокада на българо-турската граница. Спират се автобуси с турска регистрация
Как се лекуват книги?
Как се "лекуват" книги?