НОВИНИ

Овладян е пожарът в Харманлийско

Пожарът край харманлийските села Доситеево, Коларово и Рогозиново е овладян, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Хасково. От вчера до днес в Харманлийско изгоряха над 8000 дка лозя, овощни масиви, пасища и ниви. 8 противопожарни екипи са оставени на място. Те обхождат периметъра и следят за разпалване на огнища във вътрешността.

овладян пожарът харманлийско
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 05.09.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

За пожара в Харманлийко е бил задържан 45-годишен мъж. Това съобщи за БНТ началникът на областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков. Разпитани са 5-ма свидетели. Установено е, че вчера около 13 часа мъжът заедно с 4-ма работници почиствали пасище с трактор. Възникнала искра и огънят пламнал. Разследващите органи са открили трактора в землището на село Коларово. Машината е иззета, а харманлиецът вече е освободен.

В огъня пострада и кметът на Доситеево Митко Вълчев. Той е получил изгряния по лицето, ръцете и краката. Предстои да бъде опериран, защото раните му са дълбоки. В ликвидирането на огъня участваха 14 пожарни автомобила с 35 пожарникари от Регионалните дирекции за пожарна безопасност в Хасково, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Кърджали, служители на горското стопанство, доброволци от община Харманли и селата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вяра и изкуство в иконостаси от Орешак
Вяра и изкуство в иконостаси от Орешак
Двама загинали при срутването на сградата  в Израел
Двама загинали при срутването на сградата в Израел