Пролетният панаир на занаятите беше открит тази вечер в Пловдив. И тъй като акцентът на тазгодишното издание е хлебарството и пекарството, гостите бяха посрещнати с огромни хлябове. В Пловдив майсторлъка си показват над 70 занаятчии от цялата страна....
Пролетният панаир на занаятите беше открит тази вечер в Пловдив. И тъй като акцентът на тазгодишното издание е хлебарството и пекарството, гостите бяха посрещнати с огромни хлябове. В Пловдив майсторлъка си показват над 70 занаятчии от цялата страна. Техните шатри са разположени пред Халите – бившата Узун чаршия.
Началото на пролетния панаир на занаятите постави пъстро шествие, в което се включиха майстори от цялата страна.
И тъй като тази година се отделя специално внимание на хляба, първите посетители на изложението имаха възможността да опитат специално приготвени хлябове.
"Това е традиционна рецепта за ръжено-пшеничен хляб, който замесихме днес сутринта на панаира - беше изпечен тук в Пловдив на главната улица", обясни майстор-хлебарят Димитър Йотов.
Всеки, който дойде в на панаира на занаятите в Пловдив, ще може не само да види как се приготвя хляб по стари рецепти, но и да го опита.
"Това е един процес, който ще се опитаме да не спрем до края на панаира - вън на улицата. Атмосферните условия, зависими сме от тях, а хлябът е нещо живо и му трябва топлина", добави още Димитър Йотов.
Пловдивчани и гостите на града ще могат да видят и демонстрации на традиционни български занаяти. Сред тях тъкане, ножарство, керамика, дърворезба. Изложението ще продължи до неделя.
След репортаж на БНТ: Купиха климатици за концертната зала на училище "Луи Брайл"
В Генерал Тошево привличат медици и учители чрез стипендии за дефицитни специалности
Задържани за измама: Българи създали фалшив QR код за плащане на паркинги