НОВИНИ

Папа Франциск призова младите хора да не допускат да заглушат гласа им

Папа Франциск призова днес младите хора да продължат да надигат глас и да не допускат по-старите поколения да ги накарат да мълчат или да приспят идеализма им, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:07, 25.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
папа франциск призова младите хора допускат заглушат гласа

Папата заяви това ден след като стотици хиляди американски младежи и техни поддръжници откликнаха на призива на оцелели от масовото убийство в гимназия във Флорида миналия месец и се включиха в протести в цялата страна, настоявайки за по-строги закони за огнестрелните оръжия. Светият отец обаче днес не спомена демонстрациите.

81-годишният Франциск отслужи дълга и тържествена литургия по случай католическата Палмова неделя, след която започва Страстната седмица преди Великден. В службата на площад "Свети Петър" участваха десетки хиляди хора, много от тях - младежи, дошли за отбелязвания от Католическата църква Световен ден на младежта.

Франциск призова младите хора да не се оставят да бъдат манипулирани. Изкушението да принудиш младежите да мълчат винаги е съществувало. Винаги е имало начини да бъдат накарани младите да мълчат и да бъдат невидими, да бъдат в унес, да са кротки, да не задават въпроси и да не поставят нищо под съмнение, каза папата.

Скъпи младежи, вие носите у себе си способността да надигате глас. Бъдете като хората, приветствали Исус с палмови клонки, а не като онези, които само дни по-късно са крещели "Разпни го", призова Светият отец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес пускат самолетна линия между София и Любляна
От днес пускат самолетна линия между София и Любляна
Задържаха Карлес Пучдемон в Германия
Задържаха Карлес Пучдемон в Германия