НОВИНИ

Парче мазилка от блок падна върху главата на момче в Шумен

Парче от външната изолация на блок се отчупи и падна върху главата на 14-годишно момче. Детето е в болница в стабилно състояние, но с фрактура на черепа.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
11:45, 20.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

14-годишното момче и неговият приятел вървели покрай блока, когато върху главата му паднало парче от мазилката с внушителни размери. То е било от строителните отпадъци, оставени след работния ден.

Петър Илиев, ръководител на строителния обект : Нямаме представа къде е било парчето, оставено на скелето. Да, не е имало буря или вятър, който да го духне.

След удара момчето е транспортирано до болницата, направена му е веднага операция. Детето е в стабилно състояние, не е изпадало в безсъзнание, казаха лекарите.

Д-р Румяна Бонева, МБАЛ-Шумен: Оперативната интервенция, това което е направено е изтеглено парчето, така че не би трябвало да има никакви последствия по-нататък за детето и за неговия живот.

Живеещите в блока не се чувстват безопасно, защото това не е първият случай да падат строителни отпадъци от многоетажното скеле.

Валентина Величкова: Не се чувствам спокойно, защото се случва да падат отгоре стъкла. На нас даже ни счупиха стъклото при започване на санирането.

От строителната фирма, която изпълнява поръчка по Националната програма за обновяване на жилищата, се ангажираха да въведат допълнителни обезопасителни мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибари от Траката подадоха жалба до омбудсмана и главния прокурор
Рибари от "Траката" подадоха жалба до омбудсмана и главния прокурор
Следствието разпита Лиляна Павлова като свидетел за НДК
Следствието разпита Лиляна Павлова като свидетел за НДК