НОВИНИ

Пенсионерка от Нова Загора е била измамена с 3680 лева от мними полицаи

Шестдесет и осем годишна жена от Нова Загора е станала жертва на телефонни измамници, представили се за полицаи. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:50, 27.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
пенсионерка нова загора била измамена 3680 лева мними полицаи

Вчера тя е получила обаждане на стационарния телефон от мъж, който се представил за началник на криминална полиция в града. Той обяснил, че полицията е заловила група лица, които разполагали със списък с телефонни номера, между които и нейният номер и най-вероятно ще ѝ се обадят. По същото време звъннал мобилният ѝ телефон, обадил се непознат мъжки глас, който я заплашил с убийство, ако не даде всичките си спестявания и златни накити. Трябвало да ги остави в автомобилна гума пред дома си.

Докато разговаряла по мобилния телефон, мнимият полицай продължавал да стои на другата линия. Той успокоил жената, че районът е обграден от полиция и я посъветвал да предаде парите, които има в себе си, като ги остави на посоченото от извършителите място. Той уверил жената, че извършителите ще бъдат заловени, а парите върнати. Тя поставила сумата от 3680 лева в плик на уговореното място.

От полицията в Сливен изрично предупредиха, че законът не допуска полицаи да взимат пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
600 хил. за пенсионерите от акцията Великден за всеки
600 хил. за пенсионерите от акцията "Великден за всеки"
ЕК: Българите с висше образование са малко
ЕК: Българите с висше образование са малко