НОВИНИ

Пешеходецът не носи отговорност при катастрофа на зебра, реши парламентът

Пешеходецът не носи отговорност при катастрофа на пешеходна пътека, реши парламентът, който прие на второ четене текстове от промените в Закона за движението по пътищата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:07, 13.01.2017
6313
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
пешеходецът носи отговорност катастрофа зебра реши парламентът

При пътнотранспортно произшествие с пешеходец на означена пътна маркировка - пешеходна пътека, когато водачът е превишил разрешената максимална скорост за движение или е нарушил друго правило от Закона за движението по пътищата, имащо отношение към произшествието, пешеходецът не се счита за съпричинител за настъпване на съответното произшествие, записаха депутатите. Последната редакция на текста беше предложена от Нели Петрова /ГЕРБ/ и одобрена със 79 гласа "за" и три "въздържал се".

Петрова посочи, че предвид случаите на оправдани шофьори, които са превишили скоростта, карали са с алкохол в кръвта, дрогирани или без книжка, е крайно време депутатите като законотворци да предприемат мерки, за да се сложи край на войната по пътищата.

Парламентът реши още, че ограничаване на видимостта, както и намаляване на прозрачността на стъкла, различни от челното и стъклата на предните странични врати, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Суматоха преди китайската Нова година
Суматоха преди китайската Нова година
Работилница за бижута отваря врати за русенските деца в неделя
Работилница за бижута отваря врати за русенските деца в неделя