НОВИНИ

Няколко студенти бяха ранени при взрив в микробус в Истанбул

Няколко турски студенти, следващи в частен университет, бяха ранени днес при взрив в микробус, пътуващ в истанбулската община Пендик, съобщиха турските телевизии НТВ и Си Ен Ен-Тюрк. Според информацията на Си Ен Ен-Тюрк ранените са седем, а по последни данни на НТВ трима души са пострадали при експлозията.

bnt avatar logo
от БТА
17:30, 26.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Няколко студенти бяха ранени при взрив в микробус в Истанбул

Съгласно първоначалните данни от разследването в микробуса е била взривена самоделна бомба. Очевидци са казали, че мъж, облякъл се в студентска униформа, е оставил чанта в паркирания в кампуса на университета в Тузла микробус, в който се качвали студенти. Мъжът казал, че ще се върне след малко, но минути по-късно не се върнал и колата потеглила.

Взривът на предполагаемото взривно устройство, поставено в чантата, е станал, докато микробусът пътувал по магистрала. Шофьорът на превозното средство изгубил контрол над колата, но малко по-късно успял да я спре. На мястото на експлозията са пристигнали линейки, полицаи и пожарникари. Пострадалите студенти са закарани в различни болници.

Първоначално се съобщаваше, че една от причините за взрива може да е техническа неизправност. В района са взети засилени мерки за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК с предложения за европейски социален стълб
ЕК с предложения за "европейски социален стълб"
Масови арести в Турция на заподозрени гюленисти в полицейските структури
Масови арести в Турция на заподозрени гюленисти в полицейските структури