НОВИНИ

България поема ротационното председателство на ЕС от 1 януари 2018

България ще поеме ротационното председателство на ЕС от 1 януари 2018. "Поемането на председателството с 6 месеца по-рано, следва да ни мобилизира и мотивира допълнително, така че то да протече успешно и България да даде своя принос за по-силен и по ефективен ЕС" , написа във Фейсбук страницата си външният министър Даниел Митов.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:22, 27.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Новината днес съобщи и вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева, като акцентира, че така по време на нашето председателство ще отбележим 24 май - Денят на славянската писменост и българката култура и ще покажем на цяла Европа какво е да обичаш езика си. Вицепремиерът обяви новината първо пред годишната конференция на учителите от българските училища в чужбина.

Меглена Кунева- вицепремиер и министър на образованието и науката: От вчера се знае кога България ще поеме председателство на ЕС след излизането на Великобритания и това е 1 януари 2018. Така че, скъпи дами и господа, съмишленици, по време на нашето председателство ние ще празнуваме 24 май и ако с нещо мога да се успокоя от факта , че 6 месеца по-рано са си 6 месеца по-рано, което е предизвикателство, мисълта, която ми дава спокойствие в този момент е че ще можем да покажем най-малко на цяла Европа какво означава да обичаш езика си, азбуката си и колко сме горди с нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Краков очаква папа Франциск
Краков очаква папа Франциск
Таен код в банкноти разкрива организацията на Гюлен
Таен код в банкноти разкрива организацията на Гюлен