НОВИНИ

​Полицаи опитали да затруднят работата на прокуратурата при акция в КАТ-Габрово

Бяха направени опити от ОД на МВР-Габрово да се затруднят действията на спецпрокуратурата и вътрешна сигурност при акцията по задържане на офицер - началник група при сектор "Пътна полиция". Това обяви по време на пресконференция зам.-главният прокурор Иван Гешев.

bnt avatar logo
от БТА
14:57, 23.07.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
​полицаи опитали затруднят работата прокуратурата акция кат габрово

"Няма да позволим да бъдем саботирани или да се установява чадър над лица, за които се смята, че са извършили престъпления", каза Гешев. Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев е възложил на Вътрешна сигурност и Инспектората на МВР да се провери дали действията на служители на ОД на МВР - Габрово са законни. Информация е изпратена и на вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов. Тепърва ще се установява дали служителите са извършили административно нарушение или действията им подлежат на наказателно преследване.

;

Събират се данни за още свързани с групата лица. Има информация за 14 регистрации на автомобили. Задържаният полицай имал пряко участие в регистрацията на колите и е съдействал за оформянето на касаещата ги преписка. У него са намерени около 5000 лева, върху които имало отпечатъци на ръководителя на групата. Прокуратурата има данни и за други лица от ОД на МВР - Габрово, на които им е казано да извършват определени действия при работата им в КАТ, свързани с регистрацията на автомобилите, уточниха от държавното обвинение.

;

При акцията от преди дни в Габрово са задържани трима души, като четвърто лице се намира извън България и за него е издадена Европейска заповед за арест. Прокуратурата ще поиска днес от съда трите лица да бъдат постоянно задържани в ареста. Престъпната група е действала от 2016 г. Подставени лица са наемали срещу заплащане луксозни автомобили от Германия, които после били обявявани за откраднати. В сервизи у нас на колите им е бил пренабиван номерът на рамата, създавани им били неистински документи и след това били регистрирани в габровския КАТ, а впоследствие са продавани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лондон: Рискът от Брекзит без споразумение вече е съвсем реален
​Лондон: Рискът от Брекзит без споразумение вече е съвсем реален
За шофиране с чехли в Гърция: 50 евро глоба и отнемане на книжката за месец
За шофиране с чехли в Гърция: 50 евро глоба и отнемане на книжката за месец