НОВИНИ

Полицията издирва най-малко един заподозрян за взрива в лондонското метро

Продължава разследването на вчерашното нападение в лондонското метро. Полицията издирва най-малко един заподозрян. Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението. Нивото на риск от терористична заплаха беше повишено на най-високото "критично", броят на ранените достигна 29 души.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:55, 16.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Засилено присъствие на въоръжени полицаи и военни - това са част от мерките, които ще бъдат въведени, след като нивото на риск от терористична заплаха беше повишено. "Критично" според британските служби означава, че следващо нападение е неизбежно. Засилени ще бъдат мерките за сигурност на всички по-важни обществени места в Лондон и страната.

Тереза Мей, премиер на Великобритания: Взехме решение равнището на риск от терористична заплаха да бъде повишено до най-високата степен. На места патрулиращите полицаи ще бъдат заменени с военни и спецчасти. Гражданите ще виждат засилената охрана по улиците и в градския транспорт. Това е с цел да гарантираме сигурността на всички британци, докато тече разследването и извършителите на вчерашното нападение не бъдат заловени. Призовавам всички жители на Великобритания да не се страхуват и да продължат живота си както досега.

Част от 29-те пострадали остават в болница, но не се съобщава за хора с опасност за живота. Повечето от тях са получили изгаряния при взрива на метростанция "Парсънс Грийн". Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението, със съобщение, разпространено от нейната пропагандна информационна агенция "Амак".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп направи поредното си остро изказване по адрес на Пхенян
Доналд Тръмп направи поредното си остро изказване по адрес на Пхенян
Започва третото издание на фестивала Усмихни се, Карин дом
Започва третото издание на фестивала "Усмихни се, Карин дом"