НОВИНИ

Положението в наводнените от Харви щати е все още тежко

47 станаха жертвите от урагана Харви в Съединените щати. Макар и да отслабна значително, стихията продължава да причинява сериозни наводнения в щатите Хюстън, Луизиана и Тенеси. Тази нощ имаше и нова експлозия в химическия завод близо до Хюстън, живеещите в радиус от няколко километра, са евакуирани.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:32, 02.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Силен пожар и експлозия притесниха жителите на градчето Кросби близо до Хюстън. Ураганът Харви нанесе сериозни щети на химически завод, където заради прекъсване на електричеството нямаше как да бъдат охлаждани контейнери с взривоопасни материали. В четвъртък избухнаха няколко контейнера с органични пероксиди. Създадена е зона за сигурност в радиус от 2,5 км., а местните жители са евакуирани. Еколози следят за нивото на токсични вещества в атмосферата.

Ричард Ренард, директор на завода: Вече не можем да охлаждаме химикалите и колкото повече се затоплят контейнерите, толкова по-голяма е вероятността от нови експлозии и пожари.

Очаква се проливните дъждове да продължат поне още седмица. Близо 2 млн. души са останали без дом. Стотици хиляди домакинства са без електричество. Президентът Доналд Тръмп прикани Конгреса да отпусне помощ от близо 8 млрд. долара. Той и съпругата му Мелания ще посетят Хюстън и други засегнати от стихията градове по-късно днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво представляват интерактивните учебници?
Какво представляват интерактивните учебници?
Френската полиция арестува предполагаем терорист в Париж
Френската полиция арестува предполагаем терорист в Париж