НОВИНИ

​Пореден случай на насилие над медици - този път в Бургас

Двама лекари и служител по поддръжката на многопрофилната болница "Бургасмед" в Бургас са били нападнати тази нощ от пиян пациент. Единият лекар е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, а служителят е в болница със счупен нос и тежки хематоми по лицето. 22-годишният нападател засега е в ареста, прокуратурата е образувала предварително производство.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:32, 24.05.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пациентът Кирил Нойков е докаран в болницата тази нощ във видимо нетрезво състояние, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични вещества. В Шоковата зала е прегледан от дежурния лекар, който извикал и реаниматор, за да овладеят гърча. Малко след това обаче, Кирил започнал да буйства.

д-р Христо Добрев - зам.-управител на МБАЛ "Бургасмед": При идване на реаниматора и опита му да прегледа пациента, той станал агресивен, ударил е колегата в корема.

На помощ бил извикан Георги Коев, който е служител по поддръжката на болницата.

Георги Коев: Санитарят дойде да ме извика, отидох да им помогна. Беше разхвърлял всичко, леглата обърнати. Лежеше, беше паднал на земята и реших да го вдигнем пак на леглото.

Пациентът започнал отново да буйства и ударил в лицето Георги.

Георги Коев: Като ме удари вече в лицето съм загубил съзнание.

При падането къса връзка на глезена на единият си крак. Придружител на друг пациент се обадил на телефон 112 и пристигналите полицаи арестували буйстващия Кирил. От "Бургасмед" казаха, че това е пореден случай на насилие над медици. Екипът от лекари и медицинския персонал апелират към компетентните органи да предприемат мерки, за да им бъде осигурена безопасна работна среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп пристигна в Брюксел
Доналд Тръмп пристигна в Брюксел
24 май в Благоевград
24 май в Благоевград