НОВИНИ

Вижте как България отбелязва 24 май (СНИМКИ + ВИДЕО)

С разнообразни празнични прояви в цялата страна беше отбелязан 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

bnt avatar logo
от БТА
16:01, 24.05.2017
9151
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

С празнично шествие учениците от всички училища в Кърджали и хиляди граждани отбелязаха 24 май - Денят на българската просвета и култура, и на славянската писменост.

;

Националният трибагреник, знамето на Европейския съюз и знамето на община Силистра, носени от изявени ученици, бяха начело на празничното шествие по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Силистра.

;

С колоритно шествие с участието на всички детски градини, основни средни и висши училища и колежи в Добрич беше отбелязан Деня на Славянската писменост и българската просвета и култура.

;

Плевен отпразнува с хилядно шествие - 24 май. Пред паметника на Светите братя Кирил и Методий бе отслужен молебен за здраве и благоденствие.

;

С празнично шествие в Бургас беше отбелязан 24 май - Денят на славянската писменост и култура. В шествието се включиха представителни блокове на 38 училища, 27 детски градини, учители, културни институции и множество бургазлии.

;

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост се чества и като празник на Благоевград. Празничните прояви и на днешния 24 май започнаха по традиция с полагане на венци и цветя на паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната хуманитарна гимназия /бивша Солунска/, на която те са патрон. От гимназията тръгна единият от двата лъча на традиционното за 24 май празнично шествие. Двете колони се събраха за общоградското тържество на площад "Георги Измирлиев".

;

Празнично шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост се проведе и в Исперих.

;

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Тополовград, където участва в тържествата по повод на празника на града и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

;

С празнично шествие в Сливен започнаха проявите, посветени на 24 май – Празник на българската просвета и култура и на славянската писменост. Предвождани от военен духов оркестър участниците преминаха до площад „Хаджи Димитър”.

;

На Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост на площад "Централен" в Пловдив беше направено мащабно изпълнение на песента "Върви народе възродени". Повече от 320 хористи от всичките 13 хорови формации на Пловдив изпълниха заедно популярната песен.

;

С празнично по централните градски улици, учениците от хасковските училища почетоха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На сцената на спортно развлекателен комплекс "Спартак" бяха наградени заслужили учители и деятели на културата. Награда получи и младия диригент Цанислав Петков.

;

Деца от всички учебни заведения във Велико Търново участваха в празничното шествие посветено на 24 май- Денят на българската просвета и култура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директор преобрази стените на училище
Директор преобрази стените на училище
Румен Радев ще участва на срещата на НАТО в Брюксел и ще посети Ватикана
Румен Радев ще участва на срещата на НАТО в Брюксел и ще посети Ватикана