НОВИНИ

Посещението на европейските експерти се отлага с няколко седмици

Посещението на европейските експерти, които ще направят независим анализ на прокуратурата, се отлага с няколко седмици, информира Министерството на правосъдието.

bnt avatar logo
от БТА
10:41, 30.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
посещението европейските експерти отлага няколко седмици

Прокурори от Великобритания, Германия, Испания и Холандия трябваше да пристигнат днес, за да започнат интервюта с представители на различни организации, както и да прегледат нормативната уредба, с която работи прокуратурата.

Задачата на експертите е да съберат мнения за структурния и функционалния модел на държавното обвинение - йерархията, специализираните структури, интегритета, прозрачността и натовареността.

Мисията трябва да направи оценка на въздействието на промените в Закона за съдебната власт и проектите за промяна на Наказателно-процесуалния и Наказателния кодекс, както и на новия антикорупционен закон.

Експертите трябва да разгледат и работата на прокуратурата по няколко конкретни дела.

Поради продължаващата работа по техническото задание на експертно ниво, посещението на четиримата магистрати, които трябва да извършат анализа, се отлага с няколко седмици.

В същото време днес е започнала редовната експертна мисия за Механизма за сътрудничество и оценка, водена от заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскевия Миху. Днес и утре предстоят срещи с представители на всички институции, които имат отношение към механизма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Бургас започват обучение с таблети за деца
В Бургас започват обучение с таблети за деца
Офанзивата срещу Фалуджа
Офанзивата срещу Фалуджа