НОВИНИ

Повреда в двигателя е вероятната причина за самолетната катастрофа в Австралия

Петима души загинаха при самолетна катастрофа в Австралия. Малкият им самолет се разби малко след излитане в покрива на търговски център край град Мелбърн. Предполага се, че катастрофата се дължи на повреда в двигател.

повреда двигателя вероятната причина самолетната катастрофа австралия
bnt avatar logo
от БНТ
11:16, 21.02.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Гъст черен дим и горящи отломки, разпилени на паркинга на търговския център край град Мелбърн. Това е картината минути след излитането на малкия самолет. Загинали са всички хора на борда - четирима пътници, които за американски граждани и австрилийския пилот. Машината се е разбила в покрива на търговския център, който се намира в края на пистата.

Минути след като стана това, на място пристигнаха пожарникари, полиция. Бяха много бързи и районът беше отцепен.

Инцидентът е станал в 9 ч. сутринта, около час преди отварянето на търговския център и за щастие няма други пострадали хора. Двумоторният самолет е бил управляван от опитен пилот. Предполага се, че причина за трагедията е авария на двигател. Самолетът е трябвало да стигне до о-в Кинг, който се намира в Басовия пролив между континенталната част на Австралия и о-в Тасмания. Властите съобщиха, че това е най-тежката самолетна катастрофа в австралийския щат Виктория от 30 години насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението по магистрала Тракия
Възстановено е движението по магистрала "Тракия"
Марин льо Пен отказа да се забули, за да се срещне с мюфтията на Бейрут
Марин льо Пен отказа да се забули, за да се срещне с мюфтията на Бейрут