НОВИНИ

Правна помощ при пътуване със самолет

Правна компания от Варна помага на пасажерите, които са претърпели неудобства при отмяна, закъснение на полет или отказан достъп до борда на самолет. Подкрепата се налага, защото повечето хора не знаят как да потърсят правата си.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
21:20, 12.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Отменени полети, изпуснати връзки, пътниците спят по летищата, губят време и пари, пропускат важни събития, срещи, уговорки - това са само част от случаите, в които се нарушават правата ни като пасажери.

Милен Христов, юрист
”Най-честият случай е закъснял полет повече от три часа. Закъснението обаче трябва да бъде към момента на кацането на полета. Пътникът, пътниците по принцип трябва да им осигурят храна и напитки, ако полетът е закъснял повече от два часа.”

Почти никоя авиокомпания не иска да плаща доброволно, казва Милен Христов.

Милен Христов, юрист
“Авиокомпаниите обикновено казват:”Няма да платим защото...” и си измислят някаква причина, която според тях е основателна. Нашата задача е да им покажем, че тази причина е неоснователна и съгласно регламент 261 от 2004 година те трябва и са задължени да платят обезщетението на пътника.”

При всички причинени неудобства по вина на авиопревозвача, според регламент на Европейския съюз, на пасажера се дължи обезщетение в размер от 250 до 600 евро. Затова експертите съветват при проблем с авиокомпаниите да се потърси специализирана юридическа помощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парадоксът на вчерашния вот на французите
Парадоксът на вчерашния вот на французите
10 души са ранени при земетресението, което разтърси Гърция и Турция
10 души са ранени при земетресението, което разтърси Гърция и Турция