НОВИНИ

Правят кадастрални бюра в районните кметства в София

Софиянци вече ще могат да получават кадастрални услуги в сградите на районните кметства в столицата. Затова се разбраха днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
22:08, 12.06.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
правят кадастрални бюра районните кметства софия

До петък ще стане ясно в какви срокове ще стане това. В момента за 4 района "Нови Искър", "Надежда", "Люлин" и "Подуяне" има подписани споразумения за създаване на изнесени работни места. Предстои подписване на такова и за район „Илинден". Към момента 21 от столичните райони имат готова кадастрална карта. Такъв липсва единствено в "Слатина", "Студентски" и "Лозенец".

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Съвместно с колегите от агенцията и службата по география и кадастър и с помощта на г-жа Фандъкова, ще увеличим това обслужване като наистина създадем условия обслужването да се извършва не само както е сега на ул. "Мусала", а и в районните администрации където има възможност. До края на утрешния ден ще имаме конкретни резултати за това как и ще оформим тези отношения чисто процедурно, финансово и юридически.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шон Диди Кумс е най-високоплатената знаменитост
Шон "Диди" Кумс е най-високоплатената знаменитост
Бойко Борисов коментира случая със снимки на Пламен Узунов в нацистки костюм
Бойко Борисов коментира случая със снимки на Пламен Узунов в нацистки костюм