Премиерът Борисов гарантира, че няма да остане ненаказан човек за скандалите

Премиерът Бойко Борисов гарантира, че няма да остане ненаказан човек за скандалите с апартаментите и къщите за гости. По думите му единственият изход от ситуацията е справедливост. В предаването на БНТ "Панорама" Борисов заяви, че няма да подаде оставка, дори ако ГЕРБ загубят евроизборите. Той заяви още, че няма проблем с БСП, а се интересува от проблемите вътре в ГЕРБ. Борисов каза още, че след като приключи този мандат, ще даде път на младите хора в партията.

от БНТ
08:36, 04.05.2019
Чете се за: 01:42 мин.
По света

Подаването на оставки и махането от всички държавни постове на замесените в Апартаментгейт е половината от работата, заяви премиерът Бойко Борисов. Той благодари на свободните медии, че са изнесли фактите и увери, че за всяка злоупотреба, дори за 1 лев, ще има възмездие.

Бойко Борисов - министър-председател: Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани, а тези, които са злоупотребили, ще им се потърси и им се търси вече наказателна отговорност. И виждате, че повдигнатите обвинения са и със 100 хиляди лева гаранция. Това мога да гарантирам на българите. Това мога да гарантирам на българите. Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, защото аз нито веднъж не отидох на гости на нито един мой министър, колега, кмет, областен управител, нито веднъж.

Премиерът обаче беше категоричен, че това не е диагноза за управлението на ГЕРБ и той не може да носи персонална отговорност. Заяви и че не приема етикети по адрес на управлението заради няколко души, решиli да се ободатят от властта. Борисов коментира и дясната си ръка Цветан Цветанов.

Бойко Борисов - министър-председател: Аз Цветанов си го обичам като дете, той много години е покрай мен. Като министър си заложи главата против военното крило на Хисбула и с Наглите и с отвличанията и много работа свърши. Но ние за такива случаи имаме много добра българска поговорка - майка винаги мия казваше внимавай дете да не сложиш лъжицата катран в кацата с мед. Той точно това направи."

Борисов определи датата на евроизборите като ден, в който ще се види дали електоратът е простил на ГЕРБ щетата от скандала. Той в каза още, че няма проблем с конкурента БСП, а проблемът е вътрешен.


;

БНТ: Ако получите жълт картон, ще хвърлите ли кърпата, минава ли ви тази мисъл?

Бойко Борисов - министър-председател: Не, не, защото от другата страна няма нищо. Вие видяхте как се биха за една листа как да се подредят кой да е втори, кой да е трети. Ами ако трябва да правят правителство, те първо с президента ще се изпоядат кои от неговите хора да станат министри, кои евродепутати.

БНТ: Споменахте президента, той предвиди, че скандалът с апартаментите ще се разширява за офшорни сметки, имоти в чужбина, деца в чужбина, непроверени пари.

Бойко Борисов - министър-председател: На един държавен глава не му отива така да говори. Още повече, че и за него изкараха, но съм забранил да го коментираме. По тези теми да не говоря. и там имаше общински какви ли не жилища, не ми го давайте за пример. На президентът не му отива да говори така. Той има много какво да направи и какво да прави и да се замисли за хората около него."

Въпреки това Борисов не пропусна да спомене, че по много теми с президента са се разбирали и са работили добре заедно. Призова за още търпение за завода на "Фолсваген" и преговорите за Ф16. Каза, че интерконекторът с Гърция за втечнен газ може да е благоприятна алтернатива за България спрямо руския газ. Борисов коментира и посещението на папа Франциск.

На финала Борисов заяви, че в партия ГЕРБ има още много съпротивителни сили. Той каза още, че след като завърши мандата си, ще даде път на младите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три канала на БНТ ще предават събитията от визитата на папата
Три канала на БНТ ще предават събитията от визитата на папата
На Светла събота се почита св. Йоан Кръстител
На Светла събота се почита св. Йоан Кръстител