Премиерът Борисов се е ангажирал да има реформа за хората с увреждания

Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал да има реформа за хората с увреждания, стана ясно от изявленията пред журналисти на Емил Мавродиев и на сина му Петър Мавродиев, които се срещнаха днес в Министерския съвет с министър-председателя. По-рано днес Мавродиев остави сина си в приемната на сградата на правителството като протестна акция.

от БТА
13:30, 30.07.2018 (обновена)
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Идеята на инициативата беше "детето занапред да бъде обгрижвано от премиера", тъй като по думите на баща му семейството няма достатъчно средства за това, а държавата няма ресурс като специалисти да предостави необходимото за интеграция на момчето.

Мавродиеви излязоха удовлетворени от срещата с премиера, като подчертаха, че разговорът е бил много човешки и Бойко Борисов се е ангажирал да помогне максимално за решаването на проблемите на всички хора с увреждания, съобразно нуждите им. Те посочиха, че премиерът утре ще има среща с протестиращите майки на деца с увреждания.

;

Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в приемната на Министерския съвет със семейството на Петър Мавродиев от Пловдив във връзка с проблемите на хората с увреждания, съобщиха по-късно от правителствената пресслужба.

Премиерът покани Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството поиска още да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев. По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре, пише още в съобщението на правителствената пресслужба

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ВАС отмени промените в Плана за управление на Национален парк Пирин
ВАС отмени промените в Плана за управление на Национален парк "Пирин"
Отменено е бедственото положение в община Тетевен
Отменено е бедственото положение в община Тетевен