НОВИНИ

Президентът Радев проведе редица срещи с европейските му колеги

Президентът Румен Радев, който представя България на конференцията в Мюнхен, и днес проведе редица срещи в рамките на форума. На срещата му с първия дипломат на Евросъюза Федерика Могерини и с еврокомисаря Йоханес Хан са били обсъдени актуални проблеми на миграционната криза и отражението й върху България.

президентът радев проведе редица срещи европейските колеги
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 18.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

От полския си колега Анджей Дуда Радев получи уверения, че Полша подкрепя позицията на България за запазване на Кохезионната политика след 2020 г. Двамата посочиха ключовото значение на енергийната диверсификация за Източна Европа и алтернативните доставки.

България и Хърватия споделят сходни позиции по редица ключови теми от европейския дневен ред и ще задълбочат двустранния диалог по отношение на миграцията, ускоряването на икономическия растеж и политиката на разширяване на Европейския съюз. Това беше общата позиция на президентите Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович. Президентът Радев имаше срещи и с държавните глави на Естония и Азербайджан. Беше поканен и на работна среща по актуални въпроси на сигурността с участието американски сенатори, висши военни и представители на деловите среди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Босна възобновява делото за геноцид срещу Сърбия
Босна възобновява делото за геноцид срещу Сърбия
Българският ансамбъл със сребро от Москва
Българският ансамбъл със сребро от Москва