НОВИНИ

​Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат в Брюксел

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат днес в Брюксел, където тази вечер ще присъстват на концерт, посветен на българското председателство на Съвета на ЕС. Преди това президентът ще има аудиенция при белгийския крал, а премиерът ще участва в конференция за новата роля на Балканите.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
06:05, 01.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Президентът Радев ще започне работното си посещение с аудиенция при белгийския крал Филип в кралския дворец в центъра на Брюксел. По късно той ще разговаря в българското посолството с представители на българската общност в Белгия.

Премиерът Борисов ще участва в конференция "Новата роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро справяне с миграцията". Форумът е организират от баварската политическа фондация "Ханс Зайдел", а участие в него ще вземат и министърът на Европредседателството Лиляна Павлова, както и евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел.

Вечерта Радев и Борисов ще произнесат кратки речи, с които ще открият официалния концерт, посветен на българското председателство в Академията за изящни изкуства в Брюксел. В концерта ще участват световноизвестното сопрано Соня Йончева, пианистът Людмил Ангелов, софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и женският хор "Ваня Монева".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат бъдещето на европейската индустриална политика в София
Обсъждат бъдещето на европейската индустриална политика в София
Зографски пред БНТ: Чувствах се доста по-уверен и това ми помогна (ВИДЕО)
Зографски пред БНТ: Чувствах се доста по-уверен и това ми помогна (ВИДЕО)