НОВИНИ

​Предвижда се отнемане на табелата с регистрационния номер, ако караме пияни

При каране в нетрезво състояние ще се отнема табелата с регистрационния номер, това е една от обсъжданите промени в Закона за движение по пътищата, каза Настимир Ананиев от ДБГ в предаването "Още от деня".

​предвижда отнемане табелата регистрационния номер караме пияни
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 22.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

При над 0,5 промила ще може да се свалят табелите, допълни той.

Ананиев припомни, че на седмица се хващат над 600 шофьора без книжки.

Настимир Ананиев от ДБГ: Други промени, които приехме в комисия, са отнемане на книжка, когато не сте си платили глобата до заплащане. А ако превишите скоростта над 50 км/час, също могат да ви отнемат книжката за месец. Увеличаваме глобите за висока скорост и най-високата е 800 лева, като за всеки 5 км превишаване има 50 лева отгоре. Тези промени трябва да бъдат одобрени и от парламента.

Ананиев коментира и президентските избори. Според него обща дясна кандидатура би била добър вариант, отбеляза и че ДБГ са го предлагали:

Настимир Ананиев от ДБГ: Обявихме преди няколко месеца от Движение България на гражданите, че търсим една обща кандидатура на управляващото мнозинство, която кандидатура да е дясно-център с патриотична подкрепа. Говорим за една кандидатура, която да е надпартийна, гражданска, дори да от средите на интелектуалците, която да обедини мнозинството. И да е издигната от всички в мнозинството. Ние сме отворени към такава кандидатура.

Вижте целия разговор в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мним водопроводчик измами доверчиви русенци с 9000 лева
Мним водопроводчик измами доверчиви русенци с 9000 лева
Чучелото Греъм влиза в битката срещу високата скорост
Чучелото Греъм влиза в битката срещу високата скорост