НОВИНИ

Приемат заявления за гласуване по настоящ адрес

До 11-и март всички, които искат да гласуват по настоящ адрес, трябва да подадат заявления в районните кметства. Това е и крайният срок за хората в неравностойно положение, които имат желание да упражнят правото си вот, да заявят подвижни избирателни секции.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
08:00, 31.01.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
приемат заявления гласуване настоящ адрес

Броят на избирателните секции в Пловдив за предстоящите избори за състава на 44-то Народно събрание е същият, както и на изминалия президентски вот – 459. Секционни избирателни комисии ще бъдат разкрити и в Следствения арест, в Затвора и в болничните заведения, а броят им ще стане ясен в последните 48 часа преди 26 март.

Общински екип ще координира изборния процес в Града под тепетата. От управата на Пловдив са поискали 130 000 лева от държавния бюджет.

До 3 февруари трябва да бъдат утвърдени избирателните списъци за Пловдив, а до 10 дни те трябва да бъдат обявени публично на сайта на Общината, както и на местата, където ще се гласува. Общият брой на избирателите в Община Пловдив на изборите за президент и вицепрезидент на републиката беше 307 359.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Лондон срещу имигрантските ограничения на Тръмп
Протести в Лондон срещу имигрантските ограничения на Тръмп
Журналистка създава бижута с микробродерия на българска шевица
Журналистка създава бижута с микробродерия на българска шевица