НОВИНИ

Принс - отиде си една легенда

"Никога не е твърде рано да кажеш на някого, че е велик, а той беше такъв" - с тези думи друг гениален музикант- Стиви Уондър почете паметта на легендарния си колега.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:20, 22.04.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Милиони фенове по света скърбят за музикалната легенда Принс. Винаги различен, ексцентричен и дори... магичен. Принс. Такъв си го спомнят феновете. Избраха да го почетат не със сълзи, а с танци.Емблематични сгради в Съединените щати, осветени в лилаво, в памет на Принс. Барак Обама го нарече "един от най-талантливите и влиятелни музиканти на нашето време. "Това не може да е истина", написа Джъстин Тимбърлейк. "Изведнъж светът загуби своята магия" бяха прощалните думи на Кейти Пери. Фронтменът на КИСС - Джийн Симънс, Упи Голдбърг, Мадона и много други изразиха скръбта си. Купища цветя и картички оставиха феновете пред имението му в Минесота. Сестра му излезе, за да благодари за обичта им.

;

Принс е носител на десетки награди Грами, има Оскар и Златен глобус, а през 2004-та влиза в Залата на славата на рока. Печели сърцата на милиони с музиката си - необичайна комбинация от фънк, джаз и диско.

Певец, текстописец и композитор, първите си стъпки в музиката прави едва 7-годишен. Известен със своите странности, признава, че когато твори, понякога оставал буден с дни.

Казва, че времето е илюзорно понятие и не вярва в него. Не празнува рождения си ден. Твърди, че това, че е спрял да брои дните, му помага да изглежда както и преди 10 години. Принс можеше да живее във всяка точка на света, но избра да прекара живота си в родния си Минеаполис. И там си отиде.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евгений Онегин в Софийската опера
"Евгений Онегин" в Софийската опера
Инициативата на БНТ 2 “Надиграй ме в голямото междучасие” в Благоевград
Инициативата на БНТ 2 “Надиграй ме в голямото междучасие” в Благоевград