НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение на мъж за отправени заплахи към синдика на ЦСКА

Прокуратурата привлече като обвиняем Росен Петров – „Животното“, който по време на търга за емблемата и имуществото на ПФК „ЦСКА АД", опит за провеждането на който беше направен на 30.03.2017 г., в административната сграда на стадион „Българска армия“ в гр. София, е отправил заплахи към Дора Милева – синдик на изпадналото в несъстоятелност дружество. Сред отправените от Петров към Милева реплики били думите – „Ако не отвориш офертата и не отмениш търга, няма къде да се скриеш…ще те намерим дори на луната…ще пострадаш!“

прокуратурата повдигна обвинение мъж отправени заплахи синдика цска
bnt avatar logo
от БНТ
17:53, 04.04.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Действията на Петров били възприети от множество свидетели, като за инцидента незабавно било сигнализирано на органите на СДВР. Служителите на реда задържали Петров, а по случая било образувано досъдебно производство. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 НК (за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години).

Предвид изключително високата обществена опасност на личността на Петров, основаваща се на неговите многобройни предходни осъждания, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 06.04.2017 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалява битова престъпност, според полицията
Намалява битова престъпност, според полицията
58 души загинаха при химическа атака в Сирия
58 души загинаха при химическа атака в Сирия