НОВИНИ

Готвят промени в бразилското правителство

Президентът на Бразилия Мишел Темер ще направи промени в правителството си няколко месеца преди президентските и парламентарните избори през октомври догодина, предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:25, 28.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
готвят промени бразилското правителство

Промените ще бъдат направени през март. Има вероятност Бразилската социалдемократическа партия, един от главните съюзници на президента, да напусне правителството. Както се очаква през април догодина пък много министри ще подадат оставка, за да започнат подготовка за участие в предизборната кампания.

Същевременно стана ясно, че Темер ще бъде подложен на ендоскопско изследване в клиника в Сао Пауло. Той ще остане в болницата до неделя.

Преди броени дни Темер бе приет за няколко часа за лечение заради урологичен проблем точно в момента, в който долната камара на парламента гласуваше дали той да бъде съден за корупция или не.

От няколко месеца Темер, чийто мандат бе белязан от серия от корупционни скандали, е подложен на много силен натиск и на два пъти имаше риск за започване на процес за корупция срещу него във Върховния съд. На два пъти обаче парламентът гласува срещу началото на такъв процес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци ще чистят плажа Ветеран край Варна
Доброволци ще чистят плажа "Ветеран" край Варна
Световният ски шампионат отново в ефира на БНТ
Световният ски шампионат отново в ефира на БНТ