НОВИНИ

Протестите в Сърбия срещу изборната победа на Вучич не стихват

Протестите в Сърбия срещу изборната победа на премиера Александър Вучич за президент не стихват. Днес отново ще има демонстрации. Освен това е насрочено повторно гласуване в две избирателни секции, в които са установени нередности.

bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 11.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Антиправителствените демонстранти в Белград обявиха девет свои искания. Сред тях са пълна смяна на политическия елит, начело с премиера Александър Вучич, организиране на честни и свободни избори, промени в социалната и икономическата политика, достъпно за всички образование и здравеопазване.

Александър Димитриевич, демонстрант в Белград
"Изборите бяха искра, която подпали огъня.Остава да се види как ще се развие ситуацията, но най -важното, е че Сърбия се вдигна".

Протестиращите са убедени, че на президентските избори на 2 април е имало измами.

Лиляна Вукич, демонстрант в Белград
"Както знаете, цензурата е навсякъде.Затова Вучич спечели изборите, защото той беше единственият кандидат, който се появи по телевизията. Той излъга хората и даде големи обещания".

Протестиращите се отказаха да влязат в сградата на парламента, но шествията ще продължат. За днес е насрочено повторно гласуване в две избирателни секции - в Бачка Паланка и Зренянин, в които са били констатирани нередности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи европейски стипендии за студентите
По-високи европейски стипендии за студентите
Доброволци от Асеновград оборудват аптечките в резерват „Червената стена“
Доброволци от Асеновград оборудват аптечките в резерват „Червената стена“