НОВИНИ

Прокуратурата проверява 19 договора в НЕК

Прокурорско разследване и в Националната електрическа компания. Тази сутрин петима прокурори влязоха в институцията заради образувано досъдебно производство за умишлена безстопанственост. Проверката е по сигнал за плащания по консултантски договори на външни лица при наличието на вътрешни експерти в компанията. Взета е документация за 19 договора и сега предстоят анализи.

Александър Марков
от Александър Марков
20:10, 26.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Прокурор Емилия Варадинова: "Изчакахме предоставяне на необходимата документация, предстои анализ и след това персонализиране на отговорността."
- За колко договора става дума?
"Много са."
- Колко - над сто над 200?
"Не, към момента са 19 договора."
- Каква е сумата?
"Не можем да ви кажем, ще я изчислим."
- За какъв период е?
"За периода 2015, 2016, 2017 г. до настоящия момент."
Теменужка Петкова, бивш министър на енергетиката: "Аз лично нямам никакви притеснения, нямам представа какво точно ще разследва прокуратурата, но изцяло в нейната компетентност е да направи проверка по всеки един сигнал, за който тя е сезирана. Това са правомощия за органите на прокуратурата да се проверят всички факти , всички обстоятелства."
Драгомир Стойнев, бивш министър на енергетиката: "Ние от БСП за България държа ясно и категорично да кажа, ние подкрепяме всички действия на прокуратурата и считаме, че там където има злоупотреби те трябва да бъдат изнесени наяве и съответно отговорните хора да си понесат вината. Нямаме никакви притеснения от това, което се случва. Това е в правомощията на прокуратурата и така трябва да се действа."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петата част на филма Индиана Джоунс ще излезе през лятото на 2020 година
Петата част на филма "Индиана Джоунс" ще излезе през лятото на 2020 година
Избраха най-силен студент в Русенския университет
Избраха най-силен студент в Русенския университет